ROCHE DIAGNOSTICS OY

COVID-19

Tiedotussivusto

COVID-19 ja sen vaikutus toimintaamme 
Uusi koronavirus vaikuttaa jokaisen ihmisen elämään Suomessa ja maailmalla. Vaikka pandemia leviää, me Rochella pidämme potilaat ja asiakkaat vahvasti toimintamme ytimessä. 


Tunnistamme tilanteen, jossa yksityisen ja julkisen terveydenhuollon toimijoiden kaikkialla maailmassa on yhdessä toimittava kehittyvän tilanteen hallinnassa. Potilaidemme, liikekumppaneidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Siksi olemme sitoutuneet toimittamaan niin paljon testejä ja tarvikkeita kuin mahdollista tuotteiden tarjonnan rajoissa. 


Meille on tärkeä varmistaa, että liiketoimintamme ei lisää infektioriskiä suomalaisessa yhteiskunnassa. Tästä syystä pidämme tarkasti kiinni sosiaalisen etäisyyden ottamisesta. Teemme etätöitä ja kaikki kasvokkain tapahtuvat tapaamiset niin terveydenhuollon ammattilaisten kuin myös muiden kumppaneiden kanssa on toistaiseksi siirretty, mutta hyödynnämme toisenlaisia yhteydenpidon tapoja, kuten virtuaalisia tapaamisia.


Mahdolliset kysymykset  Roche Diagnosticsiin liittyvästä COVID-19 -tilanteesta voi lähettää finland.diagnostics@roche.com tai laittaa kysymykset tällä sivulla olevan Q&A -osion kautta. Pyrimme vastaamaan kysymyksiin mahdollisimman pian.
Tiedotteet
Tiedotteet
Huolto 
Määräaikaishuolloissa ja asiakaskoulutuksissa paluu pikkuhiljaa kohti normaalia

Määräaikaishuolloissa, projekteissa ja asiakaskoulutuksissa aloitimme paluun normaalimpaan suuntaan ma 18.5. Huollot ja asennukset toteutetaan edelleen yhden henkilön voimin, erikoistapaukset useamman henkilön voimin.

Koulutuksissa noudatamme vielä kuitenkin seuraavia periaatteita:
- Jos etäkoulutus onnistuu eli materiaali on olemassa ja teknisesti toteutus onnistuu, suosimme vielä kouluttamista etänä
- Liiketoimintakriittiset koulutukset voimme toteuttaa lähikoulutuksena turvallisuutta noudattaen (turvaväli, käsihygienia sekä suojamaskin käyttö)

cobas asiakastuki palvelee teitä normaalisti: 0800 155 655 ja fi.cobastuki@roche.com

Asiakastukihenkilöstömme on osa terveydenhuollon henkilöstöä

Asiakkaamme ohjeistamana Roche Diagnostics Oy:n asiakastuen henkilöstöä pidetään terveydenhuollon henkilöstönä. Mahdollisen sairastamisen jälkeen noudatamme 48 tunnin oireettomusjaksoa, ennen kuin palaamme töihin asiakaslaboratorioon.

Jos epäilette että Roche Diagnosticsin työntekijä on altistunut (esimerkiksi koronavirukselle) laboratoriossanne, voitte välittää tiedon HR-toimintoomme osoitteeseen finland.diahr@roche.com
Testien saatavuus
Testien saatavuus

Roche tekee tällä hetkellä kaikkensa vastatakseen omalta osaltaan SARS-CoV-2 -testauksen maailmanlaajuiseen kysyntään. Tilanne on erittäin haastava testaukseen liittyvien tuotteiden valtavasta tarpeesta johtuen. Tämän hetkinen globaali tuotanto cobas 6800/8800- ja MagNA Pure LightCycler -laitteille on miljoonia testejä kuukaudessa.

Työskentelemme jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme ja viranomaisorganisaatioiden kanssa taataksemme, että tuotteemme tavoittavat ne alueet ja potilaat, joilla on suurin lääketieteellinen tarve.
Diabetes Care
Diabetes Care
Koulutukset poikkeustilanteen aikana

Järjestämme insuliinipumppujen koulutuksia tarpeen mukaan, sillä ne ovat hoidon aloittamisen kannalta välttämättömiä. Kaikki paikan päällä tehtävät toimenpiteet toteutetaan yhden henkilön voimin per asiakas. Meillä on myös valmius tehdä valtaosa tuotekoulutuksista etänä.    

Monilla paikkakunnilla diabeteksen hoidon resursseja on rajoitettu. Voitte ohjata Accu-Chek -tuotteisiin ja mySugr -sovellukseen liittyvät potilaskyselyt asiakaspalveluumme työtaakkanne vähentämiseksi. Asiakaspalvelu ja tekninen tuki palvelevat normaalisti: 0800 92066 ja fi.accuchek@roche.com.

Ottamalla käyttöön mySugr -älypuhelinsovelluksen diabeetikko voi seurata helpommin verensokeriarvojaan. Mittaustuloksia voidaan myös hyödyntää potilaan ja hoitopaikan välisissä keskusteluissa, jolloin terveydenhuollon ammattilaiset voivat ottaa paremmin kantaa potilaan verensokeritasapainoon.
my Sugr-sovelluksen pro-versio saatavana ilmaiseksi koronakriisin aikana

Diabeteksen seurantaa tehostavan mySugr-sovelluksen pro-versio on saatavana ilmaiseksi kuuden kuukauden ajan, marraskuun puoleenväliin asti. Sovelluksen avulla diabeetikoiden on helppoa seurata omaa vointiaan ja välittää seurantadataa terveydenhuollon henkilökunnalle koronakriisin aikana, jolloin vastaanottoaikoja on tarjolla tavallista vähemmän. 


© Roche 2020     |     Tietosuoja
Seuraa meitä: